Wysłany: 2012-02-07, 21:10 do adopcji samiec mix wilczarza
za Dogomanią:
Cytat:
do oddania jest mix wilczarza, naprawdę spory chłopak w wieku ok 3 lat.
Norton jest psem bojaźliwym i potrzebuje czasu na aklimatyzację z nowym właścicielem, doskonale broni terenu ale nie jest agresywny do ludzi.
Jedyną jego wadą jest skłonność do wycieczek po wsi. Jak wstanie na tylnych łapach może mieć ponad 180cm!, więc przeskoczenie dla niego takiego płotku to nic wielkiego. Wymaga bardzo wysokiego ogrodzenia, (najlepszy byłby mur wtedy wystarczy wysokość 170-180cm) lub kojec.
On do Odysa podobny, raczej coś ze sznaucera ma. Fajny chłopak. Gdybym miała dom...
_________________ "Postępuj tylko według takiej maksymy, dzięki której możesz zarazem chcieć żeby stała się powszechnym prawem. (...) Postępuj tak byś człowieczeństwo tak w swojej osobie jak też w osobie każdego innego używał zarazem jako celu, nigdy jako środka". Immanuel Kant
Na jego watku na portalu Dogomania sa jego dalsze zdjecia,i wyglada na nich na mixa z goldenem albo labradorem.
http://www.dogomania.pl/t...46#post18581946
Ale jest tak samo urokliwy jak kazdy wilczarz.Jednak szanse ma slabe aby go ktos chcial-co innego,gdyby byl wilczarzem z rodowodem,wtedy na pewno u jakiejs "dobrej duszy" znalazloby sie miejsce!Nagle byloby miejsce i kasa na zywienie...oczywiscie nie moglby byc starym wilczarzem,dla takich tez miejsc nie ma.
_________________ Prawdziwa samotność jest trudna do przyjęcia,ale raz przyjęta wynagradza.
Czeslaw Miłosz
----------------------------------------------------
Zlota Odznaka Honorowa Zwiazku Kynologicznego w Polsce
( nr 441 ,6.05.1993 )
W sprzyjajacych warunkach, moglby jeszcze troche zarobic
_________________ "Nic tak serca nie studzi
Jak poznawanie Ludzi"
----------------------------
Srebrna Odznaka Honorowa Zwiazku Kynologicznego w Polsce
Nie bierz tego do siebie. Ja tak ogolnie
Ja niestety tez nie moge - 6 kotow w domu, 3 w ogrodzie i Indi. Maz wiecej nie zniesie ja niestety tez mam coraz mniej sily /to zadne krygowanie/
_________________ "Nic tak serca nie studzi
Jak poznawanie Ludzi"
----------------------------
Srebrna Odznaka Honorowa Zwiazku Kynologicznego w Polsce